• BARİYER SİSTEMLERİ NEDİR? Otomatik Bariyerler araç yolunu engellemek ve araç geçişini kontrol altına almak için kullandılar güvenlik cihazlarıdır.
  • KOLLU BARİYER NEDİR?
    Otomatik Kollu Bariyer otopark kontrolü için uygun maliyetli bir çözümdür. Giriş sistemleri, örneğin Zaman saati, proximity kart, uzaktan kumanda vb. çeşitli cihazlar ile  birlikte kullanılmak üzere tasarlanmış, trafik hacmi için uygun cihazlardır.
  • NEDEN OTOMATİK BARİYER?
    Otomatik Bariyerler tamamen insansız ve özerk olabilir. Uygun maliyetli bir çözüm sunar. Ilımlı  güvenlik riski olan yerlerde  Otomatik Kollu Bariyer güvenlik ve trafik akışını  yönetir.
    Birçok erişim seçenekleri RFID  kartları, tuş takımı ve interkom sistemleri de dahil olmak entegre olabilir.
  • MANTAR BARİYER NEDİR?
    Şehir merkezlerinde yaya korunması veya otopark girişleri kısıtlamak, trafik akışını kontrol altına almak için otomatik mantar bariyer ler kullanılır.Hidrolik mantar bariyer, pnomatik mantar bariyer , manuel mantar bariyer, ve sabit mantar bariyer çeşitleridir. Mantar bariyerler silindir,kare olabilirler, yerden çıkan bariyer olarak ta adlandırılabilirler. yüksek düşük güvenlik istenilen heryerde kullanılırlar.
  • NEDEN MANTAR BARİYER?  MANTAR BARİYER NERELERDE KULLANILIR? 
    Mantar bairyerler araç saldırılarından korunmak ve yaya dostu olan, yani yaya geçişlerini engellemeyen tek seçenektir. Mantar bariyer babaları basit ama güçlü engellerdir. 
    Mantar bariyer baba ları basit uygulana bilir  trafikte yayaların güvenliğini sağlayabilir. Otomatik mantar Direkleri güvenli bir şekilde yüksek güvenlik gerektiren bina girişlerinde çalışabilirler. 
    Mantar bariyer Babaları yayalar için son derece güvenli ve bisikletler için erişimi kısıtlamaz. Güçlü araç caydırıcı ve engelleyici özelliği bulunmaktadır. En yüksek  tasarım düzeyinde, yüksek güvenlikli mantar bariyer babaları güvenli bir çevre sağlamak için, yüksek hızda araba ve kamyonları durdurma yeteneğine sahiptir. Çok yüksek yaya akışı olan alanlar için, mantar bariyerler yaya geçirgenliği olduğu için Havaalanları, Stadyumlar, Gökdelen bina gibi giriş için ilk tercih ve güvenlik sağlamak için en iyi yoldur.
  • MANTAR BARİYER ÇEŞİTLERİ NELERDİR? Hidrolik mantar bariyer, pnomatik mantar bariyer, manuel mantar bariyer ve sabit mantar bariyerdir.
  • ROAD BLOCKER (HİDROLİK YOL RAMPASI) NEDİR?
    Yüksek güvenlik gerektiren, elçilik, karakol ve benzeri yerler için tasarlanmış, hızla gelen araç veya kamyonu içeri almayacak şekilde tasarlanmış genelde hidrolik kullanılan yüksek güvenlik ürünleridir. Yapısı ve boyutları şiddetli  darbelere karşı dayanıklıdır. Bu nedenle saldırı riski olan sitelerin girişlerinde güvenliğini sağlamak için kullanılır.
  • ROAD BLOCKER NERELERDE KULLANILIR?
    Road blocker yol ramakları, yüksek güvenlik gerektiren her yerde kullanılabilir.
  • KAPAN BARİYER NEDİR?
    Kapan bariyer üzerinde timsah dişleri bulunan, güvenlik ürünleridir. Timsah Dişli Bu otopark bariyerleri, hastaneler, ticari, endüstriyel ve askeri siteler gibi tek yönlü veya otomatik sistemlerde çift yönlü trafik akışını kontrol altına almak için tasarlanmış yüksek güvelik ürünleridir.
  • KAPAN BARİYER NERELERDE KULLANILIR?
    Kapan bariyer, manuel kapanlar genellikle elektriğin olmadığı yerlerde ve tek taraflı araç geçişine izne vermek istenilen her yerde kullanıla bilir, manuel kapanlara bir kol eklenerek çift yönlü manuel kapan olarak kullanıla bilirler,
  • KAPAN BARİYER ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
    Kapan bariyer çeşitleri: manuel kapan, manuel kollu kapan, pedallı manuel kapan, motorlu kapan, hidrolik kapan olarak çeşitlendirile bilir. 
  • FOTOSELLİ KAPI NEDİR?
    Fotoselli cam kapılar, otomatik cam kapı, fotoselli cam kapı ve radarlı kapı denilebilir. Şehir yaşantımızın olduğu yerlerde kullanılan otomatik cam kapılar, Hastanelerde vb. yerlerde kapılara elinizi sürmeden otomatik olarak açıldığından sağlıklı bir ortam sağlar. Kapı açıldığında otomatik olarak geri kapandığından dolayı ortam ısısını muhafaza eder.
  • FOTOSELLİ KAPILARIN TERCİH SEBEBİ NEDİR?
    SÜRGÜLÜ CAM KAPILARIN tercih edilmesinin en önemli nedeni, hava geçirmez özelliğidir. Yani, otomatik kapı kışın ısı ekonomisi sağlar ve yaz aylarında da içerideki atmosferi korur.
  • KAYAR KAPILAR VE KAYAR KAPI MOTORLARI
    Kayar kapılar, İnsan ve hayvanların girmesini istemediğimiz yerlerde, araçların geçiş kontrolünü sağlamak maksadıyla kullanılan, güvenlik elemanlarıdır. Kayar kapılar Villa, Apartman ve Site tarzı yerlerde sıklıkla kullanılırlar, Kayar kapılar demir, alüminyum ve paslanmazdan yapılırlar. Kapının altında bir ray vasıtasıyla ve ya kapı babalarından askıya alınarak düz bişekilde kayan kapılardır. 
    Kayar kapılara takılan motorlara kayar kapı motorları denir. Kayar kapı motorları kapının ağırlığına ve istenilen özelliklere göre tercih edilir.
  • OTOMATİK KEPENK NEDİR.
    Dükkân ve işyerlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan güvenlik elemanlarıdır. Alüminyum ve ya çelikten üretilirler. İçi dolu, boş veya tek parça olanları vardır. Günümüzde artık teknolojinin getirdiği faydalar sayesinde eski yaylı kepenkler yerine MOTORLU OTOMATİK KEPENKLER kullanılmaktadır. Uzaktan kumanda (uzaktan kumandalı kepenk) ve ya buton (butonlu otomatik kepenk ) sayesinde kolayca açılıp kapana bilmektedirler. Ayrıca yoğun olmayan kapalı garaj sistemlerinde de otomatik kepenkler tercih edilebilir.
  • OTOMATİK KEPENK ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
    Motorlu kepenk çeşitleri; Türüne göre; alüminyum kepenk, çelik kepenk olarak ikiye ayrılır.
    Alüminyum otomatik kepenkler, içi dolu (poliüretan dolgulu) ve ya boş olurlar. 
    Delikli, pencereli modelleri vardır. Genelde 55 lik ve 77 lik labeller kullanılır.
  • KİŞİSEL PARK BARİYERLERİ NEDİR?
    Sıralı parkları olan bina, apartman ve işyerlerinde manuel veya otomatik olarak sadece tek kişiye tahsil edilmiş otopark bariyerleridir. Otoparklarda uygun fiyatlı  ve sağlam park sorunun çözen ürünlerdir.
  • KİŞİSEL PARK BARİYERİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
    Kişisel bariyerler, şekillerine ve çalışma şekline göre çeşitlene bilirler, Yatar şekilde, Yatar otopark bariyerleri, yere gömülenlerde çıkar otopark bariyerleri, kızaklı olanlara kızaklı otopark bariyeri, üzerine zincir takılanlarda zincirli kişisel bariyer denmektedir. Otomatik ve uzaktan kumandalı modellerimde vardır. 
  • ARAÇ SONLANDIRMA BARİYERLERİ NEDİR.
    Sonlandırma bariyerleri otoparklarda araçları düzene sokmak için kullanılan otopark düzenleme elamanlarından birtanesinir. Sonlandırma bariyerleri sayesinde karmaşık otoparklar düzenli otoparklara dönebilir. Nisanların düzgün park etmesine olanak tanır. Otoparklarda zaten sınırlı olan parkları yanlış araç park etmiş sürücüler sayesinde daha da sınırlı hale gelebilmektedir. Bu sorunun çözümü Araç sonlandırma bariyerleri ve araç ayırıcı bariyerlerdir.
  • SEKSİYONEL GARAJ KAPISI NEDİR?
    Garaj kapıları otomobil  geçişini sağlamak için kullanılan kapalı garaj ürünleridir. . Küçük kapılar tek bir bölümünde yapılabilir, ticari veya endüstriyel garaj olarak kullanılan büyük kapılar genellikle birkaç parça olarak  yapılır. Yer kazanmak için, garaj kapıları normal yerine sürgülü veya sallanan, yukarı doğru katlanana kapılar olmalıdır. Çalışma mekanizması yay-yüklü veya kapı ağırlığını ofset ve açma ve kapama için gerekli çabayı azaltmak için  yayla denge edilir. Kapılar ahşap, metal veya fiberglas yapılmıştır ve ısı kaybını önlemek için izole olabilir.
    Büyük kapılarda endüstri tip kapılar kullanılır.
  • DAİRESEL KAPI MOTORU NEDİR?
    Dairesel kapı motorları, menteşeli 90 derece olarak açılan kapılarda kapıyı otomatik olarak açmak için kullanılan kapı motorlarıdır. Dairesel kapı motorlarına, kanatlı kapı motoru, menteşeli kapı motoru, dik açılır kapı motoru, 90 derece kapı motoru da denilmektedir.
  • ZİNCİR BARİYER NEDİR?
    Zincir bariyer, adında anlaşılacağı gibi, zinciri gererek ve serme mantığıyla çalışan bariyer modelidir. Zincir bariyer, karşı babada ve Ana makineye bağlı olan zinciri gererek araç geçişini kapatır. Kumanda veya Access kontrol üniteleriyle kontrol edilerek, zinciri bırakarak yere serer ve zincirin üstünden araç geçişi sağlanır. Tüm Access kontrol üniteleriyle uyumludur. 50 met re alana kadar uygulana bilirler. 
    Zincir bariyer nerelerde uygulanır? Sorusuna sıralı otoparklar için uygundur. 
  • POLİS BARİYERİ NEDİR?
    Polis bariyerinin asıl adı güvenlik bariyeridir. Daha çok polisler kullandığı için polis bariyeri diye adlandırılırlar. Polis bariyerleri ayrıca sahne güvenlik bariyeri olarak sahne önü bariyeri olarakta kullanıla bilirler. İnsanları yönlendirmek ve İnsan geçişini engellemek maksadıyla kullanılan bariyer modelidir.
  • TURNİKE SİSTEMLERİ NEDİR?
    Turnike sistemleri, işletmelerde, okullarda vb. yerlerde İnsanların geçişini kontrol altına almak için kullanılırlar. Personel devam ve kontrol biriminin vaz geçilmez ürünüdür.
  • TURNİKE SİSTEMLERİ NERELERDE KULLANILIR?
    Turnike sistemleri Ankara, İzmir, İstanbul, gibi büyük şehirlerimizde, Tuvalet Turnikesi, Personel Turnikesi, Spor salonu turnikesi vb. gibi alanlarda personel, müşteri vb. kontrol altına tutmak için kullanılır. Spor salonu programı yazılarak spor salonuna giren üyelerin kontrolü sağlanır. Personel devam ve kontrol programları eklenerek personelin maaş hesabına kadar yapabilmektedir. Turnikenin üstüne Jeton ünitesi eklenerek jetonlu turnike görevi görür, jetonlu turnike daha çok umumi tuvalet gibi yerlerde kullanılır.
  • ŞERİT BARİYER NEDİR?
    Şerit bariyerler insanları yönlendirmek maksadıyla kullanılan yönlendirme elemanlarıdır. Bu sebepten dolayı şerit bariyerlere yönlendirme bariyerlerimde denilmektedir. Şerit bariyerlerde kırmızı veya siyah kemer vasıtasıyla yönlendirme işlemi yapılır. 2 yönlendirme direğinin arasına bu kemerler toka vasıtasıyla takılır. Şerit bariyerlerin bu kemerler 2,5 metre uzaya bilmektedir. 
  • ŞERİT BARİYERLER NERELERDE KULLANILIR? Şerit bariyerler isminden de anlaşılacağı gibi yönlendirme bariyeri olarak kullanılır. Büyük ölçüde bankalar tarafından tercih edilirler.
  • OTOPARK SİSTEMLERİ NEDİR?
    Otopark sistemleri paralı otoparklarda kullanılan, bilet verme makinesi, plaka tanıma sistemi bütünleşmiş edilmiş ve otopark programıyla beraber çalışan bariyerlerden oluşan sistemlerdir. Otoparkların giriş çıkışını düzenler. Otoparklarda elemanlardan kaynaklı maddi kaybı en aza indirir. Günlük kayıt tutarak maliyet hesabını kolaylaştırır. Otoparkın kapasitesini belirler. 
  • OTOPARK SİSTEMLERİ NASIL ÇALIŞIR?
    Otopark sistemlerinde Araç bilet verme makinesi yâda plaka tanıma sisteminin önünde bulunan loop detektörüne girdiğinde bilet verme makinesi veya plaka tanıma sistemi devreye girer. Aracı kullanan kişi bilet verme makinesinin düğmesine basarak biletini alır. Veya palakA tanıma sistemi aracın plakasını otomatik olarak sisteme kaydeder. Bariyer açılır araç içeri girer, çıkışta aracı kullanan kişi biletini içerdeki elemana verir. Eleman barkot okuyucuyla bileti okutur. Ücret ekrana düşerek parsını alır bariyer ister otomatik olarak isterse buton vasıtasıyla açılır. Plaka tanıma sisteminde çıkana aracı plakası okuyunca sistem içerdeki kalma süresini hesaplayarak ekrana ücreti düşürür.
  • OGS VE HGS SİSTEMİ NEDİR?
    OGS SİSTEMİ  otomatik geçiş sistemi ogs sistemlerinde, araç tagları genellikle pilli tip olmaktadır. Anten bu pilli kumanda tarzı tagı okuyarak kapıyı açmaktadır.
    HGS sistemi hızlı geçiş sistemi, hgs sistemlerinde bütün işi anten görmektedir. araç taglarında pil yoktur. HGS sistemlerinde sanıldığı gibi etiketlere herhangidir bilgi yüklenmemektedir.
  • OTOMATİK KAPI genel bir kavramdır. Bütün BARİYER SİSTEMLERİ nim kaplar. Genelde otomatik kapı denince akla ilk otomatik kapı motorları gelir. Bu kapı motorları  Bahçe kapı motorları, yana kayar kapı motorları, sürgülü kapı motorları kavramı daha sık kullanılır. Fotoselli kapılarda otomatik kapı sınıfına girer, yâda sectionel garaj kapısı. seksiyonel kapı  gibi ürünler de değişik isimlerle anılırlar.